News

Més del 60% dels propietaris que no poden regularitzar la seva situació opten per vendre

El 90% d’aquestes ventes es realitzen a ciutadans extrangers, la majoria europeus

El President d’Aptur Balears, Joan Miralles, alerta d’un fenòmen que era previsible amb una legislació tan dura contra el lloguer vacacional “el Govern no ha solventat els greus problemes d’accés a l’habitatge”

11 de gener de 2018

Després de realitzar una enquesta entre 750 propietats a Mallorca durant el mes de desembre, Aptur Balears conclou que més d’un 60% dels propietaris que realitzaven l’activitat del lloguer turístic utilitzant la Llei d’Arrendaments Urbans abans de l’entrada en vigor de la modificació de la llei turística, han decidit vendre els seus immobles perquè no podran seguir exercint l’activitat i descarten el lloguer de llarga durada per males experiències.

Així, el president de l’associació de referència del lloguer turístic ha explicat que “molta gent va arribar al lloguer turístic per males experiències amb el lloguer de llarga durada i ara, veient que la zonificació s’allarga i que ja van per la segona temporada turística perduda, han decidit vendre la seva propietat”.

A més, Miralles destaca que “d’aquesta manera, es produiran dos efectes perjudicials, el primer és “un greu problema d’accés a l’habitatgeque el Govern no ha sabut solucionar perquè es confirma que no hi haurà més habitatge disponible sinó menys ja que els propietaris mallorquins venen a europeus, i d’altra banda aquesta dinàmica crea una nova bombolla immobiliària que ens du a repetir un model ja viscut i obertament insostenible”.

“Aptur sempre ha recomenat als associats que compleixin la llei i sempre hem dit també des de l’associació que amb rigor fiscal i criteris de qualitat el mercat es regularia tot sol. Ara, amb aquesta legislació tan dura, en començam a veure les conseqüències i si aquests immobles no es regulen, el Govern i el Consell de Mallorca seran els culpables de la pèrdua d’ingressos dels mallorquins”, senyala Miralles.

Aptur recorda que fins ara el lloguer turístic, a més de tenir més rotació, suposava un 15,3% del total dels turistes de Balears durant el mes d’agost i els allotjaments de no mercat (segones residències, habitatges de familiars o amics) suposaven un 16’2%, “ara veurem com incrementa exponencialment el turisme residencial, un turisme que no pot ser regulat en cap cas” ha conclòs el president d’Aptur.

Share it on