News

APTUR-Balears es reuneix amb Pi i PP per intercanviar punts de vista sobre zonificació i PIAT

Palma. 6 de febrer de 2018. APTUR-Balears ha mantingut avui dues reunions amb Pi i PP, per intercanviar punts de vista sobre zonificació i PIAT. En el cas del Pi, Joan Miralles i Maria Gibert, president i gerent de l’associació, s’han reunit amb els diputats Jaume Font i Josep Melià, que han manifestat el seu acord i han assumit les propostes d’APTUR-Balears.

Entre elles es troba la necessitat d’ampliar la borsa de places del PIAT, per poder regularitzar la situació dels habitatges de lloguer vacacional ja existents. La proposta no va encaminada a incrementar el nombre de turistes que venen a les Illes Balears, sinó a mantenir el volum existent, donant resposta a la demanda de lloguer vacacional dels nostres visitants, que cada vegada trien més aquesta opció d’allotjament.

D’altra banda, APTUR-Balears ha transmès al Pi la seva demanda de que els habitatges que només es puguin destinar a lloguer vacacional durant 60 dies a l’any no computin com a plaça dins la borsa del PIAT, així com que les places que es donin de baixa puguin tornar a una borsa pròpia de lloguer vacacional.

Així mateix, l’associació ha transmès al Pi la seva reclamació de que es determini un preu econòmic per obtenir les llicències, que no perjudiqui els ciutadans que es dediquen al lloguer vacacional. També que sigui possible desenvolupar aquesta activitat en sol rústic protegit, sempre que es compleixin els requisits necessaris, com una forma de mantenir el nostre patrimoni rural i fer-lo sostenible econòmica i mediambientalment.

Finalment, APTUR-Balears ha comunicat la proposta de que desaparegui la caducitat de 5 anys en les llicències d’habitatges plurifamiliars, i que es modifiqui dins la Llei de Turisme l’article que obligaria a canviar gran part dels estatuts de les comunitats de propietaris, per poder destinar habitatges al lloguer vacacional.

 

Reunió cordial amb el PP

APTUR-Balears ha intercanviat impressions amb el president del PP a les Illes Balears, en la reunió celebrada avui a la seu del partit. Biel Company ha transmès a l’associació el seu rebuig a la zonificació proposta pel Consell de Mallorca i la seva preocupació per les conseqüències restrictives de la Llei de Turisme sobre el lloguer vacacional.

Share it on