News

APTUR-Balears mostra la seva preocupació per l’equip que elaborarà l’informe de zonificació de Palma

Palma. 10 de març de 2018- APTUR-Balears ha mostrat avui la seva preocupació per l’equip triat per l’Ajuntament de Palma per dur a terme l’informe que delimitarà el lloguer turístic a Ciutat. L’estudi Equip BCpN serà l’encarregat de redactar “la delimitació de zones aptes per a la comercialització d’estades turístiques i per a la modificació del PGOU per regular aquests establiments”.

L’associació de referència de lloguer vacacional a les Illes Balears considera que les manifestacions fetes per l’arquitecta membre d’aquest equip, Purificación Díaz, mostren els seus prejudicis cap al lloguer turístic i poden condicionar negativament l’informe que s’elabori per a Palma. Concretament, APTUR-Balears es refereix a les declaracions en les quals Díaz assegura que una activitat veritablement col·laborativa no passa per llogar tot un habitatge, sinó només una habitació. Segons l’associació, també és preocupant que per a l’arquitecta Berlín sigui una referència, quan assegura que si en aquesta ciutat es lloga fora de la llei, el propietari pot arribar a perdre l’habitatge.

APTUR-Balears considera que es tracta de postures extremes, que de cap manera redundaran en un benefici per a la ciutat. L’associació recorda que el lloguer vacacional és la forma d’allotjament turístic que més reparteix els beneficis del turisme entre l’oferta bàsica i el petit comerç, per això ha rebut el suport constant de les associacions del petit comerç, restauradors i productors locals. APTUR-Balears demana cercar un equilibri sense radicalitzar postures.

Share it on